miércoles, 13 de julio de 2011

La maté porque era mía. Reflexió (no dominical) sobre [M] de Mallorca.


Aquesta sembla que és la setmana de [M] de Mallorca, la televisió del Consell.

En benefici de la austeritat l'equip “pepero” del senyor Bauzá ha decidit liquidar aquesta televisió. “No  podem mantenir un luxe com aqueix, sobre tot tenint en compte que ja tenim IB3” (la televisió del Govern), pareix ser el raonament utilitzat per convèncer les masses.

En part tenen raó, el tema econòmic està molt malament i s'han de retallar despeses. En aquest sentit desfer-se de [M] sembla una opció encertada, encara que no contribuirà a resoldre res, per que [M] tenia un pressupost ridícul (un euro per ciutadà i any, crec**).

Així doncs, [M] es tancarà i tothom al carrer. No obstant, com que acomiadar gent és molt lleig i fa uns titulars horribles, el PP ha cridat a un “matarife” de UpyD, del qual també suposo que es desfaran un cop finalitzi la carnisseria (em sorprendria que duràs més). És la nova forma de governar, no deixar cap prova ni testimoni.

No obstant, si algú que llegeix aquest blog té accés al senyor Bauzá m'agradaria li fes arribar una solució que li permetria assolir els seus objectius d'austeritat i no condemnar a ningú a l'atur, al manco d'entrada. Com podem aconseguir aquesta quadratura del cercle? Privatitzant [M].

La privatització de [M] duria aparellada els següents avantatges:

  1. No s'acomiada a ningú, per tant el Govern no ha de fer front a les indemnitzacions per acomiadament pertinents.
  2. Pel motiu descrit a l'apartat anterior el Govern veu immediatament reduït el seu apartat de despesa en una quantia superior a l'opció de tancar l'empresa.
  3. Si aconsegueix un preu per [M], per mínim que sigui, generarà ingressos públics i per tant millorarà la situació dels pressupostos que, tal com no es cansa de repetir el senyor Bauzá, estan molt malament.
  4. No es condemna a l'atur immediat a la plantilla de [M], per tant no es genera cap altre despesa a cap altre administració. Al contrari, es segueix contribuint al sosteniment del sistema.
  5. Es manté l'ecosistema audiovisual de Mallorca i es fomenta la competència i la diversificació econòmica.
Com es pot veure, la privatització ofereix solucions a totes les parts, no obstant això, el tàndem Bauzá – Salom, ni tan sols la consideren, fet que queda ben clar amb la contractació d'un “liquidador”, que ja ha anunciat les seves intencions per final d'any.

Econòmicament el tancament de [M] no és la solució més econòmica. Per tant els arguments econòmics del senyor Bauzá només són un pretext barroer per tancar [M] pels nassos. Els mateixos motius que serveixen per tancar [M] serveixen per tancar IB3 demà mateix (encara amb més raó per que té més pressupost). Per tant, haurem de cercar motius polítics, estratègics o d'imatge per justificar el tancament d'aquest canal.

Com a conclusió, el tancament de [M] farà que IB3 es constitueixi en un monopoli audiovisual autonòmic. Curiosament controlat pel senyor Bauzá en persona (quines coses més curioses!).

I jo em demano: no era el PP un partit lliberal al qual li agradava això de la competència i la iniciativa privada, els mercats, la pluralitat de veus...? Evidentment que no. 

En tot cas, tancar [M], costarà diners; privatitzar-la, no. I parlàvem d'austeritat... cert?

Em sembla que en aquest cas, com diu el títol, "la maté porque era mía".

**El pressupost de [M] ronda els 8,1 milions d'euros anuals dels quals ni tan sols es gasta tot. . Font: sindicat de periodistes de les Illes Balears.

No hay comentarios:

Publicar un comentario