miércoles, 8 de febrero de 2012

Resum d'activitats.


Aquesta entrada és un petit resum del que ha passat des de la darrera entrada del Blog.

1.La reunió de l'Agenda Local 21. Tal com vos havia dit vaig assistir a la reunió. L'assistència va ser bastant escassa. No obstant, tot el que es va dir va ser bastant interessant. Faré un petit resum: el Pla d'Acció Anual de l'Agenda Local 21 s’ha acomplert en un 84% (si sumem els projectes acabats, els projectes d'execució permanent i els projectes actualment en execució); de la resta d'actuacions, segons els organitzadors del Pla, probablement algunes no es podran dur a terme per falta de coherència amb la situació actual (els temps canvien i ara ja no tindria cap sentit realitzar aquests programes); en aquest moment no hi ha noves actuacions previstes per dur a terme; les previsions inicials del pla daten de l'any 2006 (moment en què es va començar a preparar el Pla d'Acció de 2007); la participació al Fòrum Ciutadà de l'Agenda Local 21 ha disminuït, en relació a les primeres edicions.

La nostra opinió és senzilla: si la participació ha baixat és perquè senzillament s'han anat acomplint les fites; és a dir, l'Agenda Local 21 avui en dia és un programa buit de contingut; si hi va haver-hi una participació major a les primeres edicions, pot ser fos perquè en aquell moment tenia més interès la tasca de seguiment del programa; en conseqüència per incrementar la participació i tornar a omplir de continguts el programa, el més lògic és tornar a llançar la fase de diagnosi (l'etapa inicial) de l'Agenda Local 21; en poques paraules tornar començar el procés de bell nou i permetre que la gent participi i aporti una altre vegada.

Els organitzadors del programa, tot i acceptar la lògica i pertinència de la nostra proposta, manifesten que és molt difícil dur-la a terme actualment per la manca de recursos de les administracions que donen suport econòmic a l'Agenda Local 21. Com a succedani de la nostra proposta suggereixen un “parche” que consisteix en realitzar aportacions, però sense modificar la diagnosi inicial. A nosaltres ens pareix que això és fer obra amb “plànols vells” que no contenen les indicacions actuals. No obstant, sempre que les actuacions siguin de caràcter limitat pensam que pot funcionar... limitadament. El projecte no és mort, però està catatònic.

2.El Primer Congrés de la Lliga Regionalista de les Illes Balears. El dia 28 de gener es va dur a terme a Lloseta el Primer Congrés de la Lliga Regionalista. He tingut l'honor de participar activament en les tasques d'organització del congrés des del novembre passat (com a membre de la comissió d’organització. Ha sigut una tasca molt interessant i que duu el seu temps.
Jaume Font, per majoria aclaparadora, va ser elegit president de La Lliga durant aquest congrés. Jaume Font, molt conscient de la importància de Santanyí dintre del projecte de La Lliga, em va demanar que participés a la Junta Executiva del partit. Jo, en representació de les persones que formem La Lliga a Santanyí i de tots els santanyiners en general, vaig acceptar aquesta tasca per tal de mantenir representats els nostres interessos locals. En resum, Santanyí importa a la Lliga Regionalista.


3.Reunió de seguiment del pacte amb UNICEF i “La Veu dels Infants”. Com tots sabeu, a les passades eleccions locals tots els partits polítics que ens vàrem presentar signàrem un pacte per aconseguir que el nostre municipi fos reconegut com “Municipi Amic de la Infància”, qualificació concedida per UNICEF als municipis i ciutats que acompleixen una sèrie de requisits en benefici dels infants. El nostre compromís amb aquesta associació i aquesta causa sempre ha estat clar i incondicional. Per tant, hi assistirem i mirarem d'aportar el millor de nosaltres mateixos perquè aquesta iniciativa avanci.

No hay comentarios:

Publicar un comentario