domingo, 19 de febrero de 2012

Ple Ajuntament Santanyí 14.02.12

Ple Ajuntament 14.02.12. Mocions precs i preguntes.

El passat dia 14 de febrer va tenir lloc la darrera sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Santanyí. La Lliga va realitzar les següents aportacions que es descriuen a continuació.

Mocions.

Vàrem presentar dues mocions:

La primera moció mirava d'aconseguir que l'Ajuntament de Santanyí demanàs a l'administració competent la regularització de la situació econòmica de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Santanyí (que arrossega un deute amb la Conselleria d'Educació). Tots els grups estaven a favor (PSOE, CxI, ERC i Lliga) excepte el PP.

Per poder sotmetre la moció a votació s'havia d'aprovar la seva urgència (donat que no s'havia presentat amb el temps suficient per poder-la entrar a la passada reunió Comissió Informativa). Per majoria de 9 vots en contra i 7 a favor no es va aprovar la urgència de la moció i per tant no es va poder votar al ser rebutjada.

El més curiós de tot és l'actitud dels regidors del PP que al dematí s'havien manifestat juntament amb els estudiants, per protestar en contra de la seva situació de precarietat, i a la tarda ja no es recordaven de res a l'hora de fer una passa concreta per solucionar aquesta situació de precarietat.

Ens pareix una actitud un poc inconsistent i erràtica. Del seu pa en faran sopes.

Esperem que la Conselleria d'Educació faci el seu treball i que abans del pròxim Ple la situació hagi estat restablerta a la normalitat. En cas contrari, tornarem presentar la moció.


La segona moció, redola per dins l'Ajuntament des de principis del mes de desembre. El seu objectiu és aconseguir que es realitzi un mercat a Cala Figuera al manco durant els mesos d'estiu. Aquesta vegada, el batle Miquel Vidal va considerar que s'havia de parlar amb el batle pedani de Cala Figuera per poder aprovar la moció. Com que existeix un gran consens entre totes les forces polítiques de l'Ajuntament de Santanyí sobre la realització d'aquest mercat (totes hem actuat perquè fos així), vàrem acordar que ens posaríem en contacte amb ell (tot i que no serà la primera vegada que parlam amb Salvador Ferrer d'aquest mercat). Vàrem retirar la sol·licitud d'urgència de la moció i la tornarem presentar al pròxim ple.


Precs i preguntes.
Varem presentar els següents precs i preguntes:

  1. Vàrem demanar informació sobre la veracitat o no del fet de que un veïnat de Cala Figuera ha construït una paret ocupant part del carrer al final del carrer Marina de Cala Figuera.
  2. Vàrem demanar que al caló de Sa Torre de Porto Petro s'acabàs de netejar la fullaca de pi que s'ha escampat després de la poda dels pins. 
  3. A Cala d'Or varem ressaltar la necessitat de procedir a les següents millores:
  • Al pont de Cala Gran l'escala d'accés a la platja té molt de pendent. Seria necessari dotar-la d'un arrambador a la part esquerra per poder facilitar el transit de la gent. També es pot instal·lar un arrambador central.
  • A bifurcació entre el carrer Cometa i l'Avinguda Platja d'Or la pastera que dóna forma a la bifurcació té les pedres de la vorera deteriorades i la terra s'escampa pel mig del carrer.
  • Les aceres dels carrers Cometa, Estel, Formentera, Cabrera, Menorca i l'Avinguda Platja d'Or (de la qual deriven els anteriors en direcció al mar) es troben en mal estat, presenten cruis, desnivells, són de materials diversos sense que hi hagi una imatge homogènia i en alguns casos són inexistents. S'hauria de fer el possible per mirar d'arreglar els desperfectes i homogeneïtzar la imatge dels carrers.
  • Els passos per vianants entre els carrers Estel i avinguda Platja d'Or i entre els carrers Cabrera i Menorca, es troben descuidats en el millor dels casos. El terra de ciment està deteriorat, la fullaca de pi és per tot arreu, no hi ha il·luminació. El pas entre els carrers Formentera i Cabrera està completament bloquejat per les males herbes, que també són presents als altres passos esmentats.
  • Els passos a la mar estan igual de descuidats. I els carrers en general precisen de neteja.
  • Les faroles més pròximes a la mar estan oxidades, fins al punt de parèixer que han de caure.
  • A la bifurcació entre el carrer Cabrera i el Carrer Formentera hi ha una senyal de transit abocada dins un solar.
  • A l'avinguda Platja d'Or hi ha “túmul” de pedres enmig de l'acera, que obliga als vianants a caminar pel carrer si volen seguir en línia recta.
  • Totes les tapadores de telefònica dels carrer esmentats tenen el marc que sosté la tapadora romput, de tal manera que els ferros s'aixequen i constitueixen un perill a l'hora de caminar.
  • Al carrer Menorca hi ha una síquia al mig del carrer (pròxima a l'avinguda platja d'Or). Alvaro Solana va dir que aquesta deficiència ja estava en vies de solució per acord amb el veïnat que havia fet la síquia. 
     En breu tindreu disponible l'acta.
    Enllaç al vídeo: http://vimeo.com/37024617

No hay comentarios:

Publicar un comentario