viernes, 13 de enero de 2012

"NO" ROTUND.


Ahir vespre (divendres 13), va tenir lloc a l'Ajuntament de Santanyí el Ple extraordinari i urgent de l'Ajuntament de Santanyí per debatre la presentació d'al·legacions a la modificació de l'avantprojecte de modificació de la Llei 3/2007 de 27 de març a petició dels grups PSOE, ERC i Lliga.



Durant el Ple, el nostre grup, Lliga Regionalista, ha manifestat el següent:



  • Què és l'important aquí? Canviar la llei? No, en la nostra opinió les lleis han de canviar per la necessitat d'adaptar-se als canvis socials. Els pobles amb lleis anacròniques no progressen. Per tant, el que estam discutint aquí no és el fet de canviar la llei. 
     
  • Tampoc discutim la potestat del Partit Popular per modificar la llei. El Partit Popular va guanyar les eleccions i ens agradi o no és el Govern d'aquesta terra durant els pròxims 4 anys. 
     
  • I doncs? Què és l'important? L'important és el consens. Vulguem acceptar-ho o no, durant molts d'anys hem viscut entorn a un consens en matèria lingüística. Un consens que ha durat gairebé trenta anys i que ha permès crear unes bases sòlides sobre l'ús i la convivència de les llengües que es parlen a aquesta terra. Un consens original, propi: nostre. 
     
  • Per tant, és normal que les lleis canviïn si canvien les circumstàncies i és lícit que el Partit Popular vulgui escometre aquesta tasca, si vol. Però és necessari, moralment necessari, que aquesta modificació es faci de tal manera que es pugui assolir un consens igual o superior al consens preexistent entorn a les llengües d'aquesta terra. D'aquesta manera crearem un marc estable que ens permetrà avançar amb fermesa durant els anys que han de venir. 
     
  • En aquest ajuntament, avui, volem promoure un acord no en contra del Partit Popular si no acord a favor del consens entorn al tema lingüístic. Volem promoure un retorn al consens que ens varen donar els nostres pares per tal que els nostres fills puguin viure tan bé com nosaltres hem viscut. No hem de deixar que aquesta crisis que tantes coses s'ha emportat, també s'endugui un dels criteris que ha estat senyera de la nostra convivència. 
     
  • Finalment, la inspiració d'aquest avantprojecte de llei és fal·laç, per que té per supòsit que aquesta terra no pot donar el millor. Així doncs, si algú creu que aquesta terra no pot donar el millor que aixequi el braç i voti a favor de l'avantprojecte de llei. Però si algú creu que aquesta terra pot donar el millor i mereix que facem un esforç per que doni el millor, llavors que aixequi el braç i voti a favor de les nostres al·legacions.





El resultat de la votació ha estat el següent:




Vots a favor de les al·legacions 7 (PSOE, CxI, ERC, Lliga).

Vots en contra de les al·legacions 10 (PP).




Es rebutja la presentació d'al·legacions. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario