viernes, 12 de agosto de 2011

El tumultuós naixement de la televisió de La Lliga Regionalista


PLE 11/07/2011: La Lliga presenta una moció, el PP la mutila i La lliga s'oposa a la moció mutilada del PP. El naixement de la televisió de La Lliga Regionalista.

A la passada comissió informativa La Lliga va presentar una moció que contenia dos punts:

  1. Reconèixer explícitament el dret constitucional a donar publicitat al procés de presa de decisions de l'ajuntament.
  2. Impulsar la retransmissió per mitjà de Radio Santanyí de les plenàries municipals en aplicació del principi anterior.
    A la passada comissió informativa els dos punts es varen votar per separat amb els següents resultats:
      1) TOTS els partits amb representació a l'Ajuntament per unanimitat es varen manifestar a favor del primer punt. Per tant, reconeixien de forma explícita el dret a la informació i a fer públics per qualsevol mitjà els acords i el procés de presa decisions del ple.
    2) No obstant, el PP en solitari es va oposar a que aquesta publicitat dels acords i pressa de decisions del ple es fes per mitjà de Radio Santanyí. La resta de partits es varen manifestar a favor de retransmetre les plenàries per mitjà de Radio Santanyí.
El dictamen que va sorgir de la comissió informativa (aprovat amb dues votacions però que va passar en bloc al ple per ser votat en una sola votació) va ser aprovat en solitari pel PP. Aquest dictamen representava una mutilació de facto de l'esmena de La Lliga ja que reconeixia el dret a la informació però es negava a informar per Ràdio Santanyí. Això ens va fer plantejar-nos la següent pregunta:

De que serveix reconèixer un dret a l'hora que es nega la possibilitat d'exercir-lo?

Òbviament no serveix de res. En conseqüència La Lliga va votar en contra de l'oposició del PP a retransmetre les plenàries per Radio Santanyí, tal com La Lliga havia demanat. Si la moció es votava en bloc, s'havia d'aprovar totalment o s'havia de rebutjar-se totalment.

Ens hagués interessat molt que aquesta publicitat es fes per Radio Santanyí per que:

a) Era una opció pràcticament sense cost per que aprofita la infraestructura de Radio Santanyí.
b) Al ser Radio Santanyí una entitat de caràcter públic municipal es pot controlar la seva actuació per mitjà del ple de l'ajuntament.

Tot i així, no tot està perdut El PP ha reconegut explícitament que els ciutadans tenim el dret a conèixer els procediments de les plenàries. Doncs bé, La Lliga ha decidit fer que aquest dret sigui una realitat. Per tal motiu, a la plenària, varem fer el següent anunci (encara que no sabem si es farà constar en acta):

La Lliga Regionalista de Santanyí ha decidit posar en marxa un canal de vídeo a Internet per retransmetre les sessions de la plenàries de l'Ajuntament.

I estam molt contents de que a pesar de que el PP s'oposi a realitzar les retransmissions amb mitjans públics ens reconegui explícitament a nosaltres el dret de fer-ho pels nostres propis mitjans.

Tot i que aquesta iniciativa és pròpia de La Lliga Regionalista ens mantindrem fidels a l'esperit de la nostra moció i oferirem la informació de la forma més objectiva i imparcial possible

Complim d'aquesta manera i pels nostres propis mitjans amb una promesa del nostre programa electoral fent política a favor de tothom i en contra de ningú.

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario