martes, 16 de agosto de 2011

Ajuntament de Santanyí. Ple 11.08.2011












El ple de l'Ajuntament de Santanyí es va reunir dia 11.08.2011 amb el següent ordre del dia (podeu consultar l'ordre del dia prement sobre l'enllanç):
El sentit i els arguments de les nostres votacions varen ser els següents.
  1. Aprovació inicial de l'expedient número 8 de modificació de crèdits en el pressupost municipal 2011 per transferències de crèdits.
És una modificació de crèdits per import de 50.800 euros. Bàsicament consisteix en minorar unes partides per incrementar-ne unes altres. Principalment, la minoració corre a càrrec de les retribucions de personal eventual i les dietes dels membres dels òrgans de govern (hi ha una petita partida minorada corresponent a serveis socials). L'augment que compensa aquesta davallada correspon a increments en les partides de retribucions als òrgans de govern (així com una partida destinada a esports).
Pel que fa a les retribucions del personal eventual i els òrgans de Govern, només hem de remarcar (tal com es dedueix de l'informe del secretari-interventor) que és una mesura d'ordre tècnic: bàsicament una persona que abans cobrava com a personal eventual ara és remunerada com a membre de l'equip de govern. Així mateix s'han baratat dietes per retribucions per dedicació exclusiva.
En poques paraules: no es produeix cap estalvi i només es realitza una compensació de crèdits.
Ja ens vàrem manifestar al seu moment en referència als nomenaments i retribucions de l'equip de govern i la seva falta d'austeritat. Al tractar-se d'una decisió tècnica per recolzar una decisió política votem ABSTENCIÓ.

  1. Aprovació inicial de l'expedient número 9 de modificació de crèdits en el pressupost municipal 2011 amb càrrec al romanent líquid de tresoreria.
Aquesta proposta representa la liquidació final del superàvit pressupostari que es va anunciar durant la campanya electoral. La liquidació del superàvit de 1.917 491 euros s'ha produït en dos expedients el 9/2011 (al qual corresponen 285.228 euros) i el 6/2011 (al quual corresponen 1.632.262) i en dos mesos.
En referència a l'expedient 9/2011 la destinació del romanent afecta a partides pressupostàries prèviament dotades com: manteniment de camins, clavegueram parcs i jardins, etcètera.
No pertoca ara valorar la provinença del romanent de tresoreria. En el seu moment ja ho farem. No obstant, hem de fer constar el següent:
Si les despeses que ara veuen incrementat el seu crèdit es varen pressupostar adequadament, ara estem realitzant inversions a compte del pressupost de l'any que ve (si fem una paret enguany d'aquí a sis mesos que ve no l'hem de tornar fer). Per tant, el pressupost de l'any que ve, hauria de ser minorat de forma considerable (gairebé 2 milions d'euros) per que les despeses actuals ja han cobert les inversions futures.
En la nostra opinió, si les partides estaven correctament dotades per assolir els objectius marcats per la legislatura el romanent de tresoreria en lloc de gastar-se s'hauria de tornar al poble (amb una devolució d'impostos), per que són diners que han sobrat del pressupost un cop acomplerts els objectius i, per tant, s'han cobrat indegudament en excés. VOTEM ABSTENCIÓ.

PREGUNTES FETES A L' EQUP DE GOVERN:
a) Totes les partides, excepte una, a les quals s'ha destinat el romanent líquid ja estaven prèviament dotades, ¿els fons dotats en el moment inicial eren suficients per assolir els objectius marcats al moment d'elaboració del pressupost?

Segons el batle les partides estaven adequadament dotades. S'han exhaurides tan ràpidament (el pressupost d'un any s'ha esgotat en sis mesos) per que s'hi ha fet molta feina. 

b) Si totes les partides eren suficients, això implica que tot el que estam invertint ara és a són projectes a compte de l'any que ve?

Resposta textual del batle: "si, però no". Segons el batle els camins rurals són una feina que no s'acaba mai i sempre s'hi pot estar invertint. No obstant és obvi que algunes de les feines que es fan enguany no s'hauran de fer l'any que ve.  

  1. Informació execució del pressupost de l'any 2011.
AQUESTA PART NO ES VOTA.

  1. Compte general del pressupost 2010.
Votem abstenció.

  1. Dietes a percebre pels membres d'aquesta corporació municipal.
Es proposa fixar una dieta igual a la del batle per qualsevol tinent de batle que no tingui dedicació exclusiva per assistir a les juntes de Govern.

Volem fer constar 3 punts:

a) A nosaltres ens pareix bé que una persona cobri per realitzar una tasca. Per tant considerem que si un tinent de batle realitza una labor l'ha de cobrar indistintament de quin sigui el procediment d'imputació de la compensació econòmica.

b) L'acord que ara s'ens proposa modificar és una modificació d'un acord adoptat prèviament pel Partit Popular (per que l'acord no va tenir més vots que els vots a favor del Partit Popular). Per tant, aquest nou acord representa una modificació de ses condicions que es propi Partit Popular considerava adequades i justes fa menys de dos mesos. Cosa que ens provoca una gran estranyesa i ens fa demanar-nos que ha succeït dins l'equip de Govern per que es produesqui aquest canvi sobtat de parer.

    c) Heu justificat que amb aquest acord es reduiran els pagaments a l'òrgan de Govern. En aquest cas, consideram que la redacció d'aquest acord és insuficient per que no garanteix l'estalvi i no és lògica.
    Per ser menys costosa i lògica, en la nostra opinió, un tinent de batle que percebi dietes no hauria de cobrar més que un tinent de batle amb dedicació exclusiva.
    Així doncs proposem que s'afegeixi a la redacció de la proposta una limitació màxima a la percepció en concepte de dietes per part dels tinents de batle sense dedicació exclusiva. Aquesta limitació seria igual a la percepció per dedicació exclusiva d'un tinent de batle. Actualment la percepció mínima per un tinent de batle és de 31.201,80 euros anuals i la màxima 40.698 euros anuals.
    Amb aquesta limitació l'acord seria més econòmic i més lògic.
    El PP no vol modificar el seu punt de vista i no s'accepeta la nostra aportació, que iguala les percepcions màximes per dietes dels tinents de batle a les percepcions per dedicació exclusiva dels tinents de batle.  VOTEM EN CONTRA.

  1. Desafectació del local carrer Cala Llonga on s'ubicava la unitat bàsica de salut de Cala D'or.
A favor.
  1. Aprovació conveni de colaboració ABAQUA.
És una obra necessària que es podria haver posat en marxa molt abans, però que per motius polítics s'ha torbat fins al dia d'avui. Tot i això estem a favor per que és una infraestructura necessària pels nostres pobles. VOTEM A FAVOR. 
  1. Resolució contracte concessional carrer Bernat Vidal i Tomàs.
    Votem a favor. 
     
  2. Ressolució CHARTER SL
          Votem a favor.
  1. Pla d'acció 2011 Agenda Local 21.
En quant a l'aturada del pla d'acció de l'Agenda Local 21 hem de manifestar els següents punts :
a) La manca de participació no és la conseqüencia del plantejament del programa de l'Agenda Local 21 que es defineix a si mateix com un programa participatiu i obert per aconseguir desenvolupar un municipi sostenible. En conseqüència hem de cercar la causa de la baixa implicació popular a una mala gestió de la participació, que simplement no s'ha fomentat suficientment. Això ha provocat que un programa que fa pràcticament 5 anys que funciona sigui desconegut per molta gent a dia d'avui.
b) En quant a l'argumentació de la crisi econòmica hem de dir:
    - Aquest terme municipal no té crisis, té superàvit. Aquest municipi ha sabut fer els sacrificis pertinents.
    - Així mateix, la realització d'algunes actuacions de l'Agenda Local 21 estava vinculada a la percepció de subvencions d'altres institucions. La congelació del programa de l'Agenda Local 21 significa la congelació d'aquestes subvencions, per que òbviament si no hi ha actuacions no hi ha finançament.
    És això una directriu del Partit Popular? Una ordre del senyor Bauzá? Hem perdut la capacitat de reclamar coses pel nostre poble ara que per tot governa el Partit Popular?
Votem abstenció.

11.    Moció sobre la ràdio.  (Consulteu, per favor, l'entrada següent del blog i veureu el tumultuós neixament de la televisió de La lliga Regionalista).
Podeu consultar el text de la moció en el següent enllaç (hem omès intencionadament les dades personals del nostre regidor):



Moció de la Lliga Regionalista per retransmetre les plenàries per Radio Santanyí



No hay comentarios:

Publicar un comentario